Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish

Läs hemligheterna bakom Baka med Alma

|10/01, 2023

Läs hemligheterna bakom Baka med Alma

Vad är hemligheten bakom succén "baka med Alma"? 

Vad är det som gör boken till något nytt och efterlängtat?

När Alma visade intresse för att baka möttes jag av en frustration! Varför måste alla kunna läsa för att följa ett recept?! 

Tanken växte och växte. Vad om man kan byta text till symboler? Men hur ska man veta vilket mått man ska ta? De kanske kan få en egen färg!? 

Receptet har under ett års tid haft en hård jury på ca 10st barn. När vi tillslut upplevde att det inte fanns några fler förbättringar va boken redo att bli tryckt och få komma ut! 

1. Symbolerna - Varje ingrediens har översatts till en symbol. Symbolernas språk är konsekvent, tydligt och härligt. I boken finns en uppsättning klistermärken på alla symboler. Det blir på så vis tydligt vilka ingredienser bagaren behöver plocka fram och vid varje moment framgår vilken ingrediens som ska användas. 


2. Måttsatsen -  Alla mått har fått en egen färg. Detta gör det enkelt för bagaren att veta vilken stolek på måttet hen ska använda. Tesked ex är alltid gult i våra recept. 


3. Ett recept per bok - Detta hjälper bagaren att behålla koncentrationen och genomföra hela receptet. Det finns då ingen risk att råka bläddra över till ett annat recept. 


4. Tydliga Illustrationer och enkla moment -  Illustrationerna illustrerar tydligt vad varje moment innebär. Momenten är även de noga utvalda för att möta våra bagare. 


5. Få kakor - Varje recept innebär en hanterbar mängd. Även detta hjälper bagaren att hålla koncentrationen och genomföra hela receptet. 

6. Gjort för barn - Gjort tillsammans med barn - Testad och godkänd av barn! - Detta är vår viktigaste punkt och även den svåraste. Vi vill hjälpa barn att bli inbjuda, få förtroende och tillit i kökets värld. Vi tror med en bestämd övertygelse att detta skapar inte bara kunskap utan bygger enormt mycket självkänsla! 

Baka med barn